Att överväga anhörigassistans

En anhörig som fungerar som assistent uppfyller samma roll som en vanlig personlig assistent. Det som skiljer är den personliga relationen mellan brukaren och assistenten. Om det är en familjemedlem – vare sig det är en förälder, syskon, barn eller annan släkting – som axlar rollen som assistent, benämns detta som anhörigassistans. För vissa kan det vara en källa till trygghet att få både få och ge personlig assistans till anhörig. En anhörig tenderar ofta att vara mer flexibel, redo att fylla i vid kort varsel om ordinarie personal faller bort.

 

Det kan även vara bekvämt att enbart ha familj som assistenter, särskilt under kvällar och helger. Vissa personer föredrar dock att hålla familj och assistans åtskilda. Anledningarna kan variera, från att inte vilja blanda personliga och professionella relationer, till mer specifika situationer där en ungdom kanske vill ha mer privatliv.

Val av personlig assistent, oavsett relation, är en konst. Den rätta assistenten kan skapa en känsla av frihet, medan fel matchning kan orsaka betydande obehag. Det är avgörande att hitta rätt balans. På Monument Assistans hjälper vi dig att hitta rätt personliga assistenter.

 

Hur fungerar personlig assistans
till anhörig?

För att en anhörig ska ha rätt till personlig assistans behöver ett beslut fattas antingen av kommunen eller av Försäkringskassan. Processen att ansöka om personlig assistans kan upplevas som komplex och utmanande. Hos oss på Monument Assistans står vi vid din sida genom hela processen, helt kostnadsfritt. Om du känner dig osäker kring din anhöriges rättigheter till personlig assistans, är du varmt välkommen att boka ett kostnadsfritt möte med oss. Vi finns här för att ge dig all information du behöver. Kontakta oss för mer information kring personlig assistans till anhörig idag.

Kontakta oss

Monument Assistans levererar högkvalitativ personlig assistans. Vi fokuserar på varje individs unika behov och skapar skräddarsydda planer för dem. Vårt passionerade team bestående av kunniga assistenter jobbar för att stärka autonomi och förbättra livskvaliteten hos våra kunder. Vi lägger stor vikt vid personligt bemötande och engagemang, för att säkerställa att varje kund känner sig trygg i sin vardag. Med en gedigen bakgrund och djupgående kunskap inom personlig assistans, är vi ett pålitligt val för dig. Tveka inte att kontakta oss för att utforska hur vi kan hjälpa dig.

Kontakta oss
Illustration

Vill du veta mer om Monument?

Frida

Frida Johlbring

Tel: 0760-203885 Maila mig