Det bästa för ditt barn

På Monument Assistans utgår vi från dina och ditt barns specifika behov och önskemål när det gäller personlig assistans för barn. Därför har vi inga färdiga modeller för hur er assistans ska se ut eller vem som ska jobba hos er. Det kommer vi fram till tillsammans. Det viktiga för oss är att ditt barn ska kunna uppleva sin barndom så problemfritt som möjligt. Er personliga assistans ska vara okomplicerad, men samtidigt kvalitativ, så att du som förälder känner dig trygg med att vi har koll på alla detaljer.

 

Vi vet att varje barn med funktionsvariationer har sina unika behov. Därför är personlig assistans barn hos oss inte bara en tjänst – det är ett stort engagemang. Vi prioriterar att vara ett assistansbolag med hög tillgänglighet, snabb återkoppling, samt ha ett nära samarbete med såväl våra kunder som personliga assistenter. Genom att fokusera på samarbete skapar vi trygghet för både dig som förälder och framför allt för ditt barn.

Möten sker på dina villkor. Vi kommer gärna hem till er om det känns bekvämare. Om du hellre vill besöka något av våra kontor är det också ett alternativ. För oss på Monument Assistans är ditt barns välmående och din trygghet centralt. Vi arbetar alltid inom ramarna av gällande lagar och regler och ser till att du har full insyn i ditt barns assistansuppdrag. Inga komplicerade avtal eller långa uppsägningstider. Vi finns här för er – när ni än behöver oss.

 

Få hjälp med
personlig assistans barn

Personlig assistans för barn med autism kan erbjuda en rad fördelar. Den kan stärka kompetensen inom personlig vård, främja oberoende i vardagen, höja barnets säkerhet, underlätta sociala samspel samt förbättra kommunikation. Assistansen kan också verka lindrande vid perioder av ångest eller när individen ställs inför utmanande situationer. 

När ett barn får personlig assistans påverkar det hela familjens livssituation. Det är därför av yttersta vikt att assistansen skräddarsys för varje enskild familjs behov. Både barnet och dess vårdnadshavare bör ha ett betydande inflytande över hur denna assistans formuleras och genomförs. I vissa fall kan målet med assistansen vara att ge vårdnadshavarna en avlastning i den dagliga omvårdnaden eller att möjliggöra för familjen att delta i aktiviteter som barnet kanske inte kan eller vill delta i. För att få personlig assistans krävs beslut från kommunen eller Försäkringskassan. Ansökningsprocessen kan vara komplicerad, men vi på Monument Assistans hjälper dig genom hela processen kostnadsfritt. Om du känner dig osäker, boka ett möte med oss. Vi finns här för att guida och stödja.

Kontakta oss idag

På Monument Assistans prioriterar vi skräddarsydd personlig assistans för barn. Med utgångspunkt i barnets unika behov och önskemål utformar vårt dedikerade team en assistans som stärker barnets självständighet och livskvalitet. Vi värnar om en nära relation till familjerna och erbjuder trygghet och stöd genom varje steg. Med omfattande kunskap inom personlig assistans för barn är vi en pålitlig partner för din familj. Kontakta oss för att utforska hur vi kan stödja er.

Kontakta oss
Illustration

Vill du veta mer om Monument?

Frida

Frida Johlbring

Tel: 0760-203885 Maila mig