Erik Persson
Uppdaterad: april 2, 2024

Det är vanligt att känna en viss tvekan inför att byta assistansbolag. Många upplever det som en svår och komplicerad process, och några känner till och med en lojalitetskänsla mot sitt nuvarande assistansbolag. Men om dina behov inte längre möts, eller om du känner att någon annan skulle kunna erbjuda en bättre service, är det viktigt att komma ihåg att din nöjdhet alltid bör komma först. Hos oss på Monument Assistans förstår vi detta och har därför anpassat vår process för att göra det så enkelt som möjligt för dig att byta assistansbolag. Vi har kunder i hela Sverige och oavsett om du exempelvis söker personlig assistans i Lund eller personlig assistans i Borås så har vi ett väl fungerande nätverk och kompetent team som hjälper dig genom hela processen. Vi tar hand om allt det praktiska, från att upprätta nya avtal till att koordinera med din tidigare assistansutförare, för att försäkra att övergången blir så smidig som möjligt. Vi förstår att varje persons situation är unik, och därför anpassar vi våra tjänster för att möta dina individuella behov. Oavsett om det handlar om att byta assistansbolag eller att förbättra den nuvarande assistansen, är vårt mål att se till att du får den bästa möjliga omsorgen. Låt oss på Monument Assistans hjälpa dig att uppnå det liv du önskar och förtjänar.

När och varför ska jag byta assistansbolag?

Första steget i att överväga ett byte är att reflektera över din nuvarande situation. Känner du att din assistans inte längre motsvarar dina behov och önskemål? Är du inte nöjd med kvaliteten på den hjälp du får? Kanske finns det någon annan som verkar ha bättre lösningar för dina unika krav?

Kontakta gärna Erik eller Frida för att få veta mer om hur Monument jobbar.

Hur vi underlättar bytet för dig

På Monument Assistans tar vi hand om hela processen åt dig. När du beslutar dig för att byta till oss, hjälper vi dig med allt från att upprätta ett nytt avtal till att hantera kommunikationen med ditt nuvarande assistansbolag. Vi tar hand om uppsägningen och ser till att all nödvändig information överförs smidigt. Under uppsägningstiden, som varierar beroende på ditt nuvarande avtal, planerar vi möten med dig för att diskutera hur du önskar att din assistans ska utföras enligt dina önskemål och behov. Detta är din chans att anpassa din assistans precis som du vill ha den. Vid övergången till oss kommer vi att gå igenom dina assistansbehov för att säkerställa att du får rätt stöd. Om det finns ett behov av att ansöka om fler assistanstimmar, står vi redo att hjälpa dig med detta.Vi hjälper dig med all den kommunikation som behövs göras med Försäkringskassan och din kommun. För oss är det viktigt att du känner att du är i trygga händer och att processen med att byta assistansutförare till oss knappt ska märkas.

Ditt val, din kontroll

Det är viktigt att komma ihåg att du har full kontroll över ditt val av assistansbolag. Du bör känna att du får den hjälp och support du behöver för att leva ditt liv på bästa sätt. Oavsett om det innebär att helt byta personal eller behålla några av dina nuvarande assistenter, är det helt upp till dig. 

Kom igång med oss idag

Att byta assistansbolag är ett stort steg, men med rätt stöd och vägledning kan det bli en positiv förändring i ditt liv. På Monument Assistans förstår vi att varje individs situation är unik och vårt team är engagerade i att göra övergången till ny assistans så smidig och stressfri som möjligt. Vi besitter stor expertis kring det stöd du behöver för att din personliga assistans ska bli så bra som det bara är möjligt. Vi har exempelvis bred erfarenhet av såväl personlig assistans till anhörig som personlig assistans till barn. Kontakta oss idag för att påbörja din resa mot en mer personligt anpassad och tillfredsställande assistans.

Erik Persson

Monument Assistans

Om Erik

Erik har arbetat i arbetsledande ställning inom LSS i över 15 år och har erfarenhet av personlig assistans både i kommunal som privat regi. Han har också initierat inkluderingsverktyget Malmönyckeln. Malmönyckeln skapar möjligheter för personer med funktionsvariation att få en rikare fritid.