Juridik

Juridik 2018-09-11T13:35:27+00:00

Juridisk Rådgivning

Det regelverk som omger personlig assistans är ibland krångligt och svårt att förstå. Dessutom kan det vara så att man befinner sig på en plats i livet där man inte känner att man har ork eller lust att lägga ner sin tid på ansöka om personlig assistans eller mer assistanstimmar.

Vi på Monument Assistans har mångårig erfarenhet av den juridik som reglerar personlig assistans och hur man ansöker både via Försäkringskassan och kommunen. Vi har dessutom utöver vår egen breda erfarenhet tillgång till skickliga jurister som hjälper oss i de riktigt kniviga frågorna.

Det kan röra sig både om en ny ansökan men vi hjälper självklart även till med omprövningar, tillfälliga utökningar av assistanstimmar eller andra juridiska frågor som rör din assistans.

Allting är självklart kostnadsfritt för våra kunder.

Har du frågor om hur den juridik som styr personlig assistans fungerar eller vill veta mer om hur vi kan hjälpa dig att få den assistansen som du har rätt till så tveka inte att kontakta oss.

  • Ring oss direkt på 0708-300124

Ny ansökan

Ny ansökan

Vi är med dig från allra första början och hjälper dig med din ansökan om personlig assistans. Vi sköter kontakterna med såväl kommun som med Försäkringskassan. Kontakta oss för mer information.

Utökning av assistanstimmar

Utökning av assistanstimmar

Om du känner att den tiden som dina assistenter är hos dig inte räcker till för att du ska kunna leva det liv du vill? Då hjälper vi gärna dig som är kund att ansöka om mer timmar.

Tillfällig utökning av assistanstimmar

Tillfällig utökning av assistanstimmar

Ska du resa bort eller har behov av utökad assistans under en viss period så hjälper vi dig med att ansöka om en tillfällig utökning under den perioden som du behöver mer stöd.

Överklagan

Överklagan

Är du inte nöjd med det beslut som du har fått  så hjälper vi dig med att överklaga. Monument Assistans har erfarenhet såväl som kompetens att hantera komplicerade ärenden.